logo
Home
Mooiste plekje
Finland
Drenthepad
Materiaal
Tent

De lichtgewicht trekkerstent

Een van de belangrijkste onderdelen van kamperen is toch...... de tent.

Op dit moment hebben we al verschillende tenten. Een oude Walk-a-way éénstokker, een Kiezel van Zwerfkei en een Nordisk Sundback tunneltent. Dat klinkt alsof het genoeg is. Echter, we vonden ze allemaal of te zwaar of te klein.... De tent is een aantal weken je huis (dus 2 vierkante meter is een beetje krap) en je moet hem elke dag op je rug meenemen (4 kg extra is toch best zwaar). Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe lichtgewicht trekkerstent.

Hoe zoek je dan????? Je gaat eens langs bij buitensportzaken en je kijkt een op internet rond. Op bijvoorbeeld www.hiking-site.nl staat veel informatie van ervaren hikers over tenten. Toch, een tent is best persoonlijk. Welke je kiest is afhankelijk van veel factoren. Daarom hebben we eerst een wensenlijst opgesteld:

  1. De tent moet lichtgewicht zijn, eigenlijk maximaal 2,5 kg,
  2. De tent moet ruim, dus ruimte genoeg om de (natte) tassen in kwijt te kunnen,
  3. De tent moet hoog genoeg zijn om in te kunnen zitten,
  4. Ventilatie moet voldoende zijn,
  5. De tent moet duurzaam zijn,
  6. En bij voorkeur moet de tent groen zijn, dus de gele MSR Hubba Hubba viel al snel af....

Op basis van deze wensen zijn we rond gaan kijken en kwamen uit op vier potentiële merken: Helsport, Birdland, Hilleberg en Lightwave. Voor de kenner: inderdaad de dure tenten. Maar wel overwegend zeer duurzame en kwalitatief hoogwaardige tenten. En ach, drie weken in een hotel aan de Costa Brava is niet goedkoper.

De volgende stap was een vergelijking van alle plussen en minnen van de modellen die we op het oog hadden:

De 'winnaar' was duidelijk Lightwave, en dan met name de t2 ultra xt. Lightwave is een relatief onbekend merk in Nederland. Lightwave is opgericht door een Nieuw-Zeelander in Groot-Brittannië. En gemaakt door mensen die weten wat ze van een trekkerstentje verwachten....

Het moest dus de Lightwave t2 ultra xt worden, en zie hier het resultaat:

 

Lightwave t2 ultra xt

 

Lightwave t2 ultra xt binnentent

retki.nl@gmail.com